Isnin, Oktober 04, 2010

Perkasa yang lesu minda.

KUALA LUMPUR, 4 Okt — Perkasa menyamakan Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Azmin Ali seolah-olah ‘berperang’ dengan Perlembagaan Persekutuan jika calon timbalan presiden parti itu mengisytiharkan “berperang dengan Perkasa.”

Naib Presiden Perkasa, Dr Zubir Harun berkata, “kita tidak berminat untuk berperang dengan PKR, sebaliknya kami hanya mahu mempertahankan Perlembagaan negara.”


Rasa nak tergelak bila ada orang yang buat kenyataan macam yang di atas tu. Persoalan yang timbul dibenak adalah - Apakah Perkasa setaraf dengan "Perlembagaan Persekutuan"? ataupun hanya mereka sahaja yang benar-benar "mempertahankan Perlembagaan negara"?

Bagi saya seluruh rakyat Malaysia berhak "mempertahankan Perlembagaan negara" dan Perlembagaan Persekutuan adalah untuk seluruh rakyat Malaysia. Apa yang nak digaduhkan. Selama ini pun semua parti politik menjunjung Perlembagaan Persekutuan. Perkasa tak usahlah perasan yang mereka sahaja mempertahankan Perlembagaan Persekutuan. Ramai orang kata Perkasa ini syok sendiri saja. Fikir-fikirkan lah.