Rabu, Ogos 27, 2008

Tahniah dan Syabas kepada Pakatan Rakyat


Alhamdulillah... syukur kehadrat Allah kerana dengan limpah kurnianya telah memberikan kemenangan yang amat bermakna kepada Pakatan Rakyat dalam pilihanraya kecil P44 Permatang Pauh. Kemenangan ini adalah satu rahmat untuk seluruh rakyat Malaysia kerana Allah mengizinkan Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menyumbangkan khidmat baktinya untuk memajukan kehidupan rakyat yang amat dahagakan pembelaan dan perhatian yang serius dari pihak kerajaan.

Tahniah diucapkan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana berjaya memperolehi majoriti undi yang besar pada pilihanraya kecil P44. Ini menunjukkan rakyat semakin hari semakin matang dan berani untuk membuat perubahan. Retorik politik yang menyatakan bahawa BN sahaja yang mampu memerintah amat tidak relevan lagi sekarang ini. BN selalu ingat bahawa rakyat mudah diperbodohkan tapi sekarang ini giliran rakyat pula memperbodohkan pemimpin-pemimpin BN yang kurang cerdik itu.

Syabas juga diucapkan kepada semua jentera pilihanraya Pakatan Rakyat. Anda semua telah berjuang dengan penuh semangat dan bersungguh-sungguh untuk memastikan kemenangan berpihak kepada Pakatan Rakyat. Tanpa mengharapkan habuan wang ringgit dan kebendaan cuma segelas air untuk menghilangkan dahaga. Anda semua selayaknya digelar "PEJUANG SEBENAR".

Akhir sekali tahniah dan syabas untuk semua ahli dan penyokong Pakatan Rakyat atas kemenangan ini. Jadikan ia sebagai satu batu loncatan untuk membela nasib rakyat dan seterusnya memakmurkan negara. Jangan dipersia-siakan amanah yang diberikan oleh rakyat.